Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: El Govern tanca les àrees recreatives per evitar riscos sanitaris

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

S’ha publicat una resolució de la consellera de Salut i Consum per la qual s’estableix el tancament de les quaranta-set àrees recreatives que gestiona l’IBANAT com a mesura de prevenció contra la COVID-19.

La resolució s’ha aprovat a proposta de la Conselleria de Medi Ambient i Territori una vegada s’ha constatat que l’IBANAT, òrgan gestor d’aquestes àrees, no té capacitat de control de l’aforament ni de compliment de les mesures de seguretat per a fer front a la COVID-19, especialment les referents a la distància entre els usuaris i a l’ús de mascareta.

L’IBANAT gestiona un total de 47 àrees recreatives a les Illes Balears, les quals són espais recreatius d’accés lliure ubicats en el medi natural on els usuaris hi troben fogons, taules i altres infraestructures com banys químics i parcs infantils amb la finalitat que els usuaris trobin un espai recreatiu on poder cuinar i menjar compartint aquests espais amb el propi grup de persones i amb altres grups de persones desconegudes.

En aquestes àrees recreatives l’accés és lliure, sense barreres d’accés i sense la possibilitat que els treballadors de l’IBANAT puguin controlar l’aforament d’aquests espais ni realitzar tasques de desinfecció a les infraestructures entre l’ús dels diferents usuaris.

Els usuaris de les àrees recreatives comparteixen les mateixes infraestructures, de manera que cuinen i mengen en els mateixos fogons i taules, sense possibilitat de complir les mesures de seguretat establertes contra la COVID-19, especialment la necessitat de mantenir una distància de seguretat, especialment entre persones no convivents. Cal tenir en compte que alguna d’aquestes àrees recreatives té capacitat d’acollir fins a un miler de persones.

[Fonts: Conselleria de Medi Ambient i Territori. 16/10/2020 - BOIB. Núm. 178. 15/10/2020

[Foto: Infosalut / Camp / CC BY-NC-SA 4.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19