Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Contractació d'emergència de subministrament sobre la COVID, per un import de 605.084 €

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern s’ha donat per assabentat de les contractacions d’emergència de subministrament a càrrec del Servei de Salut per un valor de 605.084 €, relacionades amb el tractament de la pandèmia i així disposar de determinats serveis per mantenir una activitat sanitària assistencial correcta en la lluita contra la COVID-19.

En data 18 de desembre de 2020 es van fer contractacions corresponents als Serveis Centrals de material sanitari de protecció:

  • Mascaretes FFP2, FFP3 i granotes per un import de 258.00
  • Guants de nitril per un import de 204.584 €
  • Bates de visita per un import de 142.500 €

Cal destacar que totes aquestes contractacions es financen a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de les Illes Balears autoritzat per la Comissió Europea. Aquesta redistribució de les ajudes europees s’emmarca en la decisió de la Unió Europea de flexibilitzar l’ús dels fons de cohesió per reforçar els sistemes sanitaris i la capacitat de resposta davant la crisi sanitària.

El passat mes de març Consell de Govern va aprovar l’acord de mesures que s’havien d’adoptar en matèria de contractació pública a conseqüència de la declaració d’estat d’alarma per gestionar la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19. Això va suposar que a tots els contractes subscrits per l’Administració de la Comunitat Autònoma i el sector públic instrumental els fos aplicable la tramitació d’emergència.

[Font: Conselleria de Salu i Consum. 04/01/2020]

[Foto: Centers for Disease Control and Prevention / Respiratory Protective Devices / CC BY-NC-SA 4.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19