Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Son Dureta podrà vacunar fins a 3.500 persones cada dia

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El COVID Exprés Son Dureta compta amb capacitat per vacunar fins a 3.500 persones al dia amb la posada en marxa de deu noves línies d'atenció.

Cadascuna podrà administrar fins a 200 dosis contra la COVID-19 diaris. La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha visitat les noves línies acompanyada del director general del Servei de Salut, Juli Fuster.

Des de divendres passat, més de 1.500 professionals d’oficines de farmàcia, sanitaris de presó i dentistes ja han estat vaccinats a Son Dureta. La Gerència d'Atenció Primària ha preparat un equip de cinc infermeres, dos tècnics en cures auxiliars i dos administratius per a aquest operatiu. Aquestes persones, si tenen menys de 55 anys, rebran la dosi d’AstraZeneca.

Al llarg d’aquesta setmana està previst que siguin immunitzats professionals dels grups 3A, 3B3, 3B4, 3B7, 3B8 i 3C1 del Pla de Vacunació de les Illes Baleares: psicòlegs, fisioterapeutes, veterinaris, oftalmòlegs, professionals de serveis d'assistència a domicili, terapeutes ocupacionals, protètics dentals, podòlegs, professionals del Banc de Sang i Teixits, dietistes, personal de laboratori, optometristes i auxiliars d'òptica i inspectors de l’Institut Nacional de la Seguretat Social.

Fins ara, més del 77 % dels treballadors del Servei de Salut ja han rebut la primera dosi contra el SARS-CoV-2.

La immunització a residències d'ancians i de persones amb discapacitat ja ha finalitzat i la de grans dependents acabarà aquesta setmana. Fins al moment més del 60 % dels membres d’aquest col·lectiu ja han rebut la primera dosi.

Per altra banda, ahir varen arribar a les illes 7.020 vacunes de Pfizer i avui està previst que n’arribin 9.600 d’AstraZeneca, per la qual cosa aquesta setmana les Illes Balears disposaran de més de 17.600 noves dosis.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 23/02/2021]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19