Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Cicle de webinaris sobre els diferents impactes de la pandèmia

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ministeri de Sanitat, a través de l'Observatori de Salut de les Dones (OSM), ha organitzat un cicle de webinarios que abordaran els diferents impactes de la pandèmia provocada per la COVID-19 en la salut, principalment de les dones, tenint en compte la perspectiva de gènere.

Els dos primers se celebraran els pròxims 11 i 12 de març, coincidint amb la setmana de l'efemèride del Dia Internacional de la Dona, que es commemora el pròxim 8 de març.

Així, el dijous 11 de març se celebrarà el seminari web “Les dones davant les pandèmies. La visió històric-cultural que ens ofereix el cinema”, que comptarà amb la ponència de Beatriz de les Heras Herrero, professora d'Història Contemporània de la Universitat Carles III de Madrid.

L'endemà, 12 de març, tindrà lloc el webinario “Impacte de la COVID-19 en la salut de les dones”, amb la ponència de María Teresa Ruiz Cantero, catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat d'Alacant.

Promoció de la igualtat en les polítiques públiques de salut

Promoure la integració del principi d'igualtat en les polítiques públiques de salut, especialment en l'àmbit del Sistema Nacional de Salut (SNS) i obtenir i difondre la informació per a millorar el coneixement sobre les causes i dimensions de les desigualtats de gènere en la salut, formen part de les funcions de l'Observatori de Salut de les Dones d'aquest Ministeri, dins del marc de la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes i en resposta a les Recomanacions de la UE i de la resta de l'àmbit internacional sobre inclusió de la perspectiva de gènere en les polítiques públiques de salut.

[Font: Ministeri de Sanitat. 07/03/2021]

 

[Foto: Infosalut / dona gran / CC BY-NC-SA 4.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19