Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Microbiologia de Son Espases detecta dos casos de Delta Plus a les Balears, una subvariant lleugerament més transmissible però no més agressiva ni més resistent a la vacuna

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En tot l'Estat s'han detectat fins ara 53 casos de Delta Plus per seqüenciació, 11 d'ells procedents de mostreig aleatori.

La Unitat de Genòmica Microbiana del Servei de Microbiologia de l’Hospital Universitari Son Espases ha localitzat 2 casos del subllinatge AY.4.2. (Delta plus) del SARS-CoV-2 entre 87 de mostres presses a les Illes Balears entre l’1 i el 7 de novembre d’enguany. Són concretament dos casos corresponents a l’illa de Mallorca.

Les mostres entre les quals han sortit els 2 casos relacionats amb la subvariant Delta Plus de la COVID-19 han estat seleccionats, en la seva totalitat, de manera aleatòria. Totes les mostres seqüenciades corresponen a la variant Delta, que és la única ara mateix present a les Illes Balears, amb la particularitat que aquestes dues corresponen al subllinatge AY 4.2.

A tot l’Estat, segons el darrer informe emès pel Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries s’han confirmat 53 casos per seqüenciació, 11 d’ells procedents de mostreig aleatori. En aquest balanç no es troben encara els dos casos detectats avui a les Illes Balears.

La Conselleria de Salut i Consum vol enviar un missatge de tranquil·litat ja que, tot i que aquesta nova subvariant del COVID-19, segons l’evidència científica, podria tenir més capacitat de contagi (entre un 10 i un 15% més), no sembla que sigui més agressiva que la Delta “estàndard” present a les Balears. Tampoc no presenta més resistència a les vacunes que actualment s’estan administrant contra la COVID-19. Així i tot, el laboratori de Microbiologia de l’Hospital de Son Espases seguirà amb els estudis de seqüenciació genòmica per seguir l’evolució i vigilància de la pandèmia de coronavirus a les Balears.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 16/11/2021]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19