Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

La mascareta deixa de ser obligatòria als patis dels centres educatius

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut i Consum, en coordinació amb la Conselleria d’Educació i Formació Professional, ha acordat que la mascareta no serà obligatòria en els patis i recintes exteriors dels centres educatius, seguint els criteris que aplicarà a partir d'avui el Ministeri de Sanitat.

La mesura s’adopta avui dijous, quan entri en vigor la nova normativa del Govern estatal. La Conselleria d’Educació, per la seva banda, ha enviat un escrit a tots els centres educatius per informar-los d’aquesta decisió.

Així i tot, seguint també el criteri aprovat avui en el si del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), l’ús de mascaretes serà recomanat quan es produeixin aglomeracions, com pot passar a l’entrada i sortida dels centres educatius. En el cas dels espais interiors, l’ús continuarà sent obligatori per a totes les persones a partir de 6 anys, per tal de contenir la transmissió del coronavirus.

El Govern ha valorat positivament l’acord assolit al CISNS, atès que la situació epidemiològica i assistencial ha millorat a la comunitat autònoma els darrers 10 dies. Així i tot, vol trametre un missatge de prudència perquè el virus continua present i ha animat a la població a vacunar-se contra la COVID-19, incloent-hi la població infantil d’entre 5 i 11 anys, perquè l’evidència científica ha palesat que aquesta és una de les maneres més eficaces i segures de lluitar contra la transmissió del SARS-CoV-2, així com d’evitar conseqüències greus de la malaltia.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 07/02/2022]

[Foto: Vperemen / A child in a medical mask during a coronavirus pandemic / Public Domain Mark 1.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19