Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

L'ús de mascareta en exteriors deixa de ser obligatori

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Com a excepcions, serà obligatori en els esdeveniments multitudinaris a l'aire lliure quan els assistents estiguin drets o, si estan asseguts, quan no es pugui mantenir una distància de seguretat de, almanco, 1,5 metres entre persones, exceptuant grups de convivents.

El Consell de Ministres ha aprovat el Reial Decret 115/2022, de 8 de febrer, pel qual s'elimina l'ús de mascaretes a espais exteriors i es modifica la redacció de l'article 6 de la Llei 2/2021, que en regula l'ús.

Així, a partir del dijous 10 de febrer, s'eximeix de l'obligatorietat de l'ús de la mascareta en espais exteriors amb caràcter general, independentment de la distància interpersonal.

Com a excepcions serà obligatori l'ús de mascareta en esdeveniments multitudinaris a l'aire lliure quan els assistents estiguin drets o, si estan asseguts, quan no es pugui mantenir la distància d'1,5 metres entre persones, excepte els grups de convivents.

A més, el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) va aprovar la recomanació d'emprar la mascareta a espais exteriors on es produeixin aglomeracions. L'ús de la mascareta a espais interiors no es veurà afectat per aquest canvi normatiu.

Aquest acord ve motivat pels elevats índexs de cobertura vacunal aconseguits a Espanya i el canvi de situació en relació amb la pandèmia que es viu al país.

[Font: Ministeri de Sanitat. 08/02/2022]

[Foto: Infosalut / Gent passejant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19