Categories: COVID-19, Institucions sanitàries

Presentació de l'informe 'El ISCIII y la COVID-19: labor durante la pandemia'

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El document resumeix la labor de l'ISCIII com a agència finançadora, la seva producció i resultats científics, la seva tasca de recerca, la prestació de serveis cientificotècnics als sistemes sanitari i científic, i la seva participació en l'àmbit europeu i internacional. Ha estat desenvolupat amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT)

L'informe repassa projectes, iniciatives i investigacions impulsades i realitzades per l'ISCIII. Entre d'altres, destaquen el 'Fons COVID-19', que ha finançat prop de 130 projectes científics; l'assaig 'ENE-COVID', que va permetre conèixer l'evolució de la seroprevalença de la infecció entre la població espanyola; les enquestes 'Cosmo-Spain', que durant més de dos anys han analitzat els coneixements i la percepció social de la pandèmia; l'assaig 'CombivacS', que va investigar i confirmar l'alternativa de fer un ús combinat de vacunes, i l'estudi 'ENE-COVID-Senior', que analitza l'eficàcia i durada en persones majors de la immunitat atorgada pels vaccins i la protecció de diverses variants del coronavirus.

En referència a la col·laboració en els àmbits europeu i internacional, fonamental en la gestió de la pandèmia, l'ISCIII ha participat, des de l'inici, en diversos projectes internacionals. Molts d'ells encara segueixen en actiu i continuen reunint coneixement científic al voltant del coronavirus i avançar en la recerca, control i vigilància de malalties infeccioses.  

Consulta aquí l'informe complet 'El ISCIII y la COVID-19: labor durante la pandemia'.

[Font: Instituto de Salud Carlos III. 28/06/2023]

[Foto: Instituto de Salud Carlos III]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19