Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia, COVID-19

El Ministre de Sanitat presenta un nou informe de la situació del coronavirus

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va presentar ahir, dia 11, en el Consell de Ministres un nou informe on detalla el seguiment i actualització de la situació generada pel coronavirus.

El ministre va destacar, entre d'altres aspectes, els següents:

Illa ha subratllat que el Sistema Nacional de Salut està preparat per a fer front a la situació. La probabilitat que suposi un risc per a la població al nostre país es considera baix.

El Ministeri manté una revisió permanent de la nova informació epidemiològica i científica que ajudi a establir les mesures més oportunes sobre la base del coneixement disponible.

La setmana passada, el Consell de Ministres va aprovar la creació del Comitè de Coordinació Interministerial davant l'amenaça per a la Salut Pública produïda pel coronavirus, amb un grup de treball que es continua reunint diàriament.

Espanya està en contínua coordinació amb les comunitats autònomes i amb la resta de països de la Unió Europea i l'OMS

Fins al moment, s'han registrat 43.047 casos, 409 anés de la Xina. Han mort 1.017 persones, amb un únic cas fora de la Xina (letalidad 2,4%). Fins avui, la Xina ha declarat 7.333 casos greus i s'han detectat 428.438 contactes pròxims, dels quals 187.728 continuen baix vigilància.

Cas de coronavirus a Mallorca

El ministre ha informat del nou cas que va donar positiu per coronavirus el diumenge a Mallorca. Es tracta d'un britànic resident a l'illa de Mallorca que havia tingut contacte a França amb un ciutadà que s'havia infectat.

També es van fer anàlisi a altres tres persones de la seva família, que han donat negatiu. Es troben baix vigilància (no hospitalitzats) a l'Hospital Són Espases i se'ls està realitzant un seguiment.

Informació actualitzada

Es pot consultar en aquest enllaç tota la información actualitzada.

[Font: Ministeri de Sanitat. 11/02/2020

[Foto: Infosalut / Ministerio de Sanidad / CC BY-NC-SA 4.0]

Notícies relacionades

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19