Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia, COVID-19

Augment de la sensibilitat del sistema per a la detecció precoç del coronavirus

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va manifestar després de la reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, efectuada l’horabaixa del dia 25, que els experts van recomanar augmentar la sensibilitat del sistema de detecció per a prevenir el coronavirus.

El Ministeri i les comunitats autònomes van acordar ampliar la definició de cas a noves zones de risc, segons els acords també a nivell europeu, amb la finalitat de prevenir ampliant els esforços per a reforçar la detecció precoç.

Zones de risc establertes

Tot el país de la Xina (no sols la província de Hubei), Corea del Sud, el Japó, Singapur, l'Iran i quatre regions del nord d'Itàlia: Llombardia, Vènet, Piemont i Emília Romaña.

Pacients amb simptomatologia

-“Las personas que presenten síntomas y que en los 14 días anteriores hayan estado en alguna de estas zonas de riesgo han de ser consideradas posibles casos y por tanto se deben realizar las pruebas y aplicar los procedimientos correspondientes”, va subratllar el ministre. -Així mateix, va indicar que, s'ha acordat juntament amb les comunitats autònomes, “que se analice a pacientes con sintomatología respiratoria grave, para los que se hayan descartado otras posibles causas”.

A més, s'incrementarà la informació als viatgers en ports i aeroports.

El ministre també es va referir a l'actualització dels protocols, al seguiment permanent, al compromís dels professionals sanitaris i la robustesa del Sistema Nacional de Salut.

[Font: Ministeri de Sanitat. 25/02/2020]

[Foto: Ministeri de Sanitat]

Notícies relacionades