Categories: COVID-19, Epidemiologia, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El Ministeri de Sanitat informa que hi ha 400 casos acumulats de COVID-19 a Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ministeri de Sanitat va informar ahir que hi ha confirmats 400 casos acumulats de SARS-CoV-2 a les Illes Balears. Fins ara, s’han registrat 10 morts i 18 persones s’han curat. El total de positius actius és de 372.

El portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de les Illes Balears, Francesc Albertí, el qual va explicar la informació enviada al Ministeri de Sanitat i, com cada dia, també ha ofert una informació més específica sobre la situació en els hospitals de les illes.

A Mallorca hi ha 53 pacients amb coronavirus ingressats a l’Hospital Universitari Son Espases (10 a l’UCI); 44, a Son Llàtzer (10 a UCI), 4 a l’Hospital Comarcal d’Inca (2 a UCI), i 12 més a l’Hospital de Manacor (3 a UCI). Creu Roja té, així mateix, 21 pacients positius per coronavirus a la Policlínica que es troben asimptomàtics. A Mallorca, hi ha 210 persones que es troben en seguiment per les unitats volants d’atenció al coronavirus (UVAC).

En relació amb les clíniques privades, a Mallorca, a la Policlínica Miramar hi ha 4 pacients (2 ingressats i 2 a UCI); a la Clínica Juaneda hi ha 2 ingressats a planta; i a l’Hospital Quirón Palmaplanas hi ha 7 pacients a planta i 4 a UCI. A Eivissa, a la Policlínica Nuestra Señora del Rosario, hi ha un pacient ingressat a planta.

A Menorca, hi ha 6 persones amb coronavirus a l’Hospital Mateu Orfila (4 a UCI). També hi ha 13 persones en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa, hi ha 17 persones a l’Hospital Can Misses (5 a UCI). Altres 16 persones reben atenció de les UVAC.

També a les Illes Balears, 50 professionals sanitaris han donat positiu, un 0,4% del total de la plantilla. A més, n’hi ha més de 350 que estan en vigilància activa a les illes. En aquest sentit, el Servei de Salut ha posat en marxa diferents iniciatives entre les quals hi ha les unitats per fer proves ràpides als professionals sanitaris i no sanitaris (policia i bombers) i s’ha activat un servei d’atenció psicològica també per a sanitaris.

Actualment, la situació en els hospitals i les àrees d’urgències és de normalitat i els nous circuits per reordenar l’atenció als pacients i garantir la seguretat dels usuaris i dels professionals funciona de manera correcta.

En relació amb les proves de coronavirus, que s’apliquen d’acord amb el que indica el protocol del Ministeri de Sanitat, se n’han fet més de 2.700.

Què en diu la premsa

La Conselleria de Salut i Consum reitera la necessitat que la població segueixi les instruccions facilitades per les institucions públiques sanitàries per assegurar l’efectivitat dels recursos i la qualitat màxima en l’atenció de les persones que la necessiten.

Els ciutadans que necessitin anar al centre de salut perquè consideren que tenen símptomes compatibles amb la COVID-19 (tos, febre o fatiga) o bé per qualsevol altra necessitat de salut disposen dels telèfons de cita prèvia 902 079 079 i 971 437 079, a través dels quals se’ls farà un primer triatge i se’ls indicarà què han de fer.

Atenció primària ha reforçat l’atenció telefònica amb 50 línies i també s’ha posat en marxa un sistema d’atenció virtual a través de les xarxes socials d’atenció primària.

Per a l’atenció urgent, el telèfon continua sent el 061, que també va ser reforçat amb 60 persones.

Igualment, per afavorir l’accés a informació rigorosa i actualitzada, s’han activat la pàgina web coronavirus.caib.es i el telèfon 900 101 863 per resoldre els dubtes que puguin tenir les institucions educatives, socials, culturals, esportives, empresarials i polítiques relacionats amb la informació que conté aquesta pàgina.

[Font: Conselleria Salut i Consum. 23/03/2020]

[Foto: Infosalut / Dona gran passejant / CC BY-NC-SA 4.0]

Què en diu la premsa
*23/03/2020 noticiasmallorca.es - El Ministerio de Sanidad informa de que hay 400 casos acumulados en Baleares.
*23/03/2020 mallorcadiario.com - Las islas tienen 400 afectados por coronavirus.
*23/03/2020 mallorcaconfidencial.com - Las Islas suman 400 positivos, incluyendo 50 de profesionales sanitarios.
*23/03/2020 dbalears.cat - Les Balears ja tenen 400 contagiats per coronavirus.

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19