Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Ajudes, Gestió de la investigació

L'ISCIII llança el fons COVID-19 per millorar el coneixement i maneig del virus i el maneig de la malaltia

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut de Salut Carlos III (ISCIII) ha llançat la convocatòria del fons COVID-19, per finançar projectes d'investigació sobre el virus SARS-CoV-2 i la malaltia que provoca, la COVID-19. Aquest fons disposarà de 24 milions d'euros, com es va aprovar en el Reial Decret-llei 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per fer front a l'impacte econòmic i social del nou coronavirus.

La ressolució completa es pot consultar en aquest enllaç. Les propostes es presentaran mitjançant correu electrònic al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., s'ha utilitzar la plantilla que es pot descarregar aquí. En el web de l'ISCIII es publicarà tota la informació que es produeixi al llarg de la tramitació de la convocatòria: presentació, avaluació i concessió de sol·licituds.

Àmbits d'Investigació

  1. Desenvolupament de tècniques de diagnòstic virològic ràpid de la COVID-19, trasladables a l'àmbit industrial i aplicables a l'assistència sanitària, amb orientació prioritària cap al diagnòstic d'estadis primerencs de la infecció i maneig de casos greus per optimitzar l'estratificació i l'assistència sanitària.
  2. Caracterització clínica, biològica i molecular de la malaltia, amb anàlisis d'estadis clínics, estratificació pronòstica i possibles complicacions.
  3. Desenvolupament de teràpies innovadores, noves molècules antivirals, antisèptics i desinfectants enfront al SARS-CoV-2, estudis de resistència antiviral i sobre efectivitat d'intervencions no farmacològiques, profilàctiques i terapèutiques.
  4. Caracterització del SARS-CoV-2, coneixement de la variació genètica i antigènica del virus i maneig de la resposta immunològica i de la interacció virus-hoste.
  5. Desenvolupament de vacunes, anàlisis de la seva eficàcia i aplicabilitat.
  6. Vigilància epidemiològica i estudi molecular de la COVID-19, amb anàlisis d'incidència de la mortalitat, morbilitat i letalitat, estudi de factors ambientals i socials de la propagació, factors de risc i dinàmica poblacional de la infecció.
  7. Ús d'eines d'intel·ligència artificial i anàlisis massiu de dades integrades orientades al control epidemiològic de la COVID-19.
  8. Impacte socio-econòmic de la malaltia: ús de recursos d'atenció primària, recursos hospitalaris generals i recursos de cures crítiques.

Podeu consultar tota la informació en la convocatòria de l'Institut de Salut Carlos III (ISCIII) 

[Font: Ministeri de Ciència, Investigació i Universitats. 20/03/2020]

[Foto: Instituto de Salud Carlos III (ISCIII)]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19