Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

El Govern rep 7 tones de material sanitari

La Consellera Patrícia Gómez durant la compareixença

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern de les Illes Balears va rebre la matinada del 29 de març un enviament de 7 tones de material sanitari, entre les quals es troben un total de 568.000 mascaretes per als professionals sanitaris i sociosanitaris que estan treballant a les Illes en l’atenció i contenció del virus Covid-19. Aquest material, que ha arribat a Palma en avió procedent de la Xina, ha estat comprat directament per la Conselleria de Salut i Consum.

 La presidenta del Govern, Francina Armengol, va ha remarcar sobre la compra d’aquest material sanitari que “demostra la capacitat de previsió i planificació” de la Conselleria des de l’inici de la pandèmia del COVID-19, i ha avançat que hi ha en marxa més operacions de compra per part del Govern per als propers dies i setmanes.

Armengol va comparèixer en roda de premsa després la videoconferència mantinguda amb el president del Govern Espanyol, Pedro Sánchez, i la resta de presidents i presidentes autonòmiques. Acompanyada de la consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez, la presidenta va remarcar que, encara que amb el decret d’estat d’alerta el Govern d’Espanya centralitzà la compra de material sanitari per fer front a la pandèmia, fins al moment pràcticament tot el material que s’ha fet servir a les Illes ha estat comprat pel Govern de les Illes Balears.

Ha explicat per això que durant la videoconferència ha reclamat al Govern de l’Estat “més diligència” per a que arribi a Balears el material compromès en el seu moment pel Ministeri de Sanitat. El Govern de les Illes ha estat qui ha adquirit fins al moment més de 600.000 mascaretes de protecció, mentre que el Ministeri n’ha enviades unes 110.000, i tots els equips de protecció personal per als professionals i les més de 5.000 proves de detecció del virus que s’han fet fins ara a Balears.

A la seva intervenció, la consellera Patrícia Gómez va fer un balanç sobre distintes mesures posades en marxa per la Conselleria de Salut i Consum per fer front a la pressió assistencial pel virus. Entre d’altres, ha detallat la contractació de 182 professionals sanitaris més, el reforç de les línies de telèfon 061 i el miler de llits habilitats per a possibles positius per COVID-19, i els 73 més per als casos crítics, un nombre que, ha recordat, "es podria ampliar" si fos necessari.

Per la seva banda, Armengol va començar la seva compareixença mostrant el seu “record, suport i condol” a les famílies de les 33 víctimes del coronavirus (COVID-19) que hi ha hagut fins ara a les Illes. També “d'immensa gratitud” als professionals públics i privats, i a tota la ciutadania, pel seu “compromís, responsabilitat i solidaritat”, mostrant per això la seva confiança en què “junts, ho superarem”.

[Font: Govern de les Illes Balears. 29/03/2020]

[Foto: Govern de les Illes Balears]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19