Categories: COVID-19, Gestió de la investigació, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Investigadors del CNB assajaran amb animals la vacuna

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Investigadors del Centre Nacional de Biotecnologia (CNB), del Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC), iniciaran la setmana vinent els assajos preclínics amb animals una vegada que ja han obtingut un candidat a vacuna contra el SARS-CoV-2.

El grup que lidera Mariano Esteban al costat de Juan García Arriaza està desenvolupant una vacuna basada en una modificació del virus usat en l'erradicació de la verola en els anys 70 del segle XX.

En concret, utilitzen un cep molt atenuat del virus Vaccinia (anomenat MVA), de la família del virus de la verola, com a vector viral per a inserir-li gens del nou coronavirus que puguin induir una bona resposta immune enfront del SARS-CoV-2. Hi ha possibilitats reals d'induir protecció utilitzant aquesta aproximació amb una sola dosi de la vacuna, la qual cosa s'ha aconseguit en projectes anteriors del laboratori per a la generació de vacunes contra ébola, zika i chikungunya.

D'aquesta manera, la recerca del grup d'Esteban arrenca una nova fase en el desenvolupament del seu projecte de vacuna. El procés de generació d'una vacuna passa per diverses fases, que necessiten diversos mesos cadascuna.

[Font: Ministeri de Ciència i Innovació. 01/05/2020]

[Foto: Dana Rothstein / Test tubes / CC BY­ND 2.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19