Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Dia 28 de maig: 209 casos positius actius de SARS-CoV-2

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Ahir, dia 28 de maig, a les Illes Balears hi havia 209 casos positius actius de SARS-CoV-2, d’acord amb les dades que el Servei Balear d’Epidemiologia de la Direcció General de Salut Pública i Participació havia tramès al Ministeri de Sanitat, és a dir, 4 menys que el dia 27. D’altra banda, 1.630 persones s’han curat.

Són les dades que maneja aquest Servei, referents a la situació a la comunitat i que posteriorment es podrien modificar, en funció dels nous criteris establerts pel Ministeri per seguir l’evolució de la pandèmia.

Així mateix, el Servei d’Epidemiologia no ha notificat cap nova defunció, i el total acumulat és de 224 morts. El dia 27 es van verificar 6 casos nous i, per tant, l’acumulat avui és de 2.063 positius notificats a la comunitat amb prova PCR (1.808 a Mallorca, 92 a Menorca, 157 a Eivissa i 6 a Formentera).

D’altra banda, d’acord amb les dades que ha facilitat el Servei de Salut, en total s’han duit a terme 100.292 proves en els laboratoris públics de les Balears (77.848 PCR i 22.444 proves d’anticossos).

En relació amb la situació assistencial en els hospitals, d’acord amb les dades del Servei de Salut, la situació del dia 28 és la següent: a Mallorca hi ha 90 persones hospitalitzades, 21 de les quals es troben en unitats de cures intensives. Altres 28 persones reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus (UVAC), tot i que no totes són casos positius confirmats amb prova PCR.

A Menorca, hi ha 3 persones hospitalitzades (1 a l’UCI) i cap persona en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa són 17 les persones hospitalitzades (4 a l’UCI). Una persona rep atenció per part d'Atenció Primària a Eivissa i una altra a Formentera, cap per part de les UVAC.

Des que va començar l’epidèmia, s’han detectat 357 casos positius entre els professionals que fan feina en els centres sanitaris, el 17,3 % dels 2.063 casos que s’han detectat en total a les Illes amb prova PCR fins ara. De tots aquests casos, a hores d’ara hi ha 50 professionals sanitaris que són positius actius, xifra que representa el 0,3 % dels 16.000 professionals que fan feina a la sanitat de les Illes Balears. Un total de 94 estan en vigilància activa.

La situació a les residències

Pel que fa a la situació a les residències de gent gran, en les darreres hores els centres no han notificat cap contagi nou ni entre els usuaris ni entre els treballadors. Hi ha 48 usuaris amb el contagi actiu (tots traslladats a centres hospitalaris), 211 han superat la infecció i 88 han mort. En el cas dels treballadors, 29 continuen contagiats i 136 s’han curat.

Quant a les residències per a persones amb discapacitat, no s’ha notificat cap cas nou i ja s’ha registrat una curació total entre els treballadors d’aquests centres. Per tant, a dia 28 la situació continua sent la mateixa: han superat la malaltia els 20 treballadors que havien estat afectats pel coronavirus, així com 34 residents, mentre queden 2 casos actius entre els usuaris, tots dos hospitalitzats.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 28/05/2020

[Foto: NIH Image Gallery / Novel Coronavirus SARS-CoV-2 / Public Domain Mark 1.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19