Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Contractació d’emergències: serveis de neteja i desinfecció i recollida de mostres

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern s’ha donat per assabentat de les contractacions d’emergència de subministraments i serveis a càrrec del Servei de Salut per valor d'1.071.982 €. Es tracta, entre d'altres, de serveis de neteja i desinfecció, recollida de mostres o gestió de residus.

També s’ha adquirit material sanitari com mascaretes o la contractació de la instal·lació d’oxigen medicinal a l’hospital de campanya del Palau de Congressos.

Totes aquestes contractacions d’emergència han estat relacionades amb el tractament de la pandèmia a causa de la necessitat concreta de disposar de determinats equips i serveis per mantenir una activitat sanitària assistencial correcta en la lluita contra la COVID-19.

CONTRACTACIONS D’EMERGÈNCIA

Concretament, les contractacions d'emergència són les següents:

1. Adquisicions i contractacions duites a terme des dels Serveis Centrals i la Central de Compres del Servei de Salut.

  • Contractació de la instal·lació d'oxigen medicinal a l'hospital de campanya del Palau de Congressos de Palma, per l'import de 104.227€.
  • Adquisició d’1.300.000 mascaretes, per l'import de 845.000 €.
  • Contractació del servei d’assessorament mercantil en les gestions necessàries per a l’adquisició de material sanitari de Xangai a Palma, per l’import de 18.400 €.
  • Contractació del servei de les gestions necessàries per a l’adquisició i els tràmits duaners de material sanitari per l’import de 7.671 €.

2. Contractació d’un servei de neteja per l’import de 36.815 €, corresponent als centres sanitaris de l’Àrea de Salut de Menorca.

3. Contractació d’un servei extraordinari de recollida de mostres per a l’estudi de l’enquesta epidemiològica de la infecció pel virus SARS-CoV-2, per l’import de 26.620 €, corresponent a la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca

4. Contractacions corresponents a l’Hospital Universitari Son Espases.

  • Contractació d’un servei de reparació, per l’import de 7.125 €, corresponent al Servei d’Urologia.
  • Contractació d’un servei de gestió de residus, per l’import de 22.500 €, corresponent als Serveis Generals.
  • Contractació d’un servei de neteja i desinfecció, per l’import de 3.624 €, corresponent als Serveis Generals.

El 18 de març de 2020 el Consell de Govern  va aprovar l'acord de mesures que s’han d’adoptar en matèria de contractació pública a conseqüència de la declaració d'estat d'alarma per gestionar la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19. Això va suposar que a tots els contractes subscrits per l'Administració de la Comunitat Autònoma i el sector públic instrumental els fos aplicable la tramitació d'emergència.

[Font: Conselleria de Salut I Consum. 12/06/2020]

[Foto: Direcció General de Modernització i Administració Digital]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19