Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Compra anticipada de vacunes contra la COVID-19 a la UE

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va participar en la reunió informal de ministres de la Unió Europea, on es va recolzar l'Acord de Compra Anticipada de vacunes contra la COVID-19 de la Unió Europea.

A la trobada, que es va realitzar telemàticament, Salvador Illa va mostrar la necessitat de crear "un marc regulatori clar" per a l'adquisició i l'adjudicació de contractes, així com pel contingut del contracte final que hauran de signar els estats membres. Per això, es va mostrat partidari de que la Comissió Europea garanteixi que el procés es dugui a terme a les normes aplicables de contractació pública comunitàries i dels estats membres.

El ministre Illa va defensar també la necessitat de garantir una distribució justa de les vacunes. "Els criteris per a una distribució equitativa han d'incloure la situació epidemiològica de cada país", va insistir.

[Font: Ministeri de Sanitat. 12/06/2020]

[Foto: Robert Couse-Baker / h1n1 / CC BYND 2.0]

Què en diu la premsa
*17/06/2020 diariodemallorca.es - Bruselas reivindica una alianza global para la compra de vacunas.
*13/06/2020 ultimahora.es - Contrato conjunto para una vacuna del coronavirus para la UE.
*13/06/2020 dbalears.cat - La Comissió Europea proposa que els 27 estats membres de la UE comprin conjuntament la futura vacuna contra el coronavirus.

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19