Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, COVID-19

Atenció telefònica a les dones víctimes de violència masclista a Eivissa

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei 24 hores d'atenció a les dones víctimes de violència masclista ha atès 139 telefonades durant el confinament a l'Illa d'Eivissa.

La Consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, va signar l'amplicació del conveni entre l'Institut Balear de la Dona i l'Ajuntament d'Eivissa.

La consellera Costa va explicar les principals dades sobre el servei de l'IBDONA d'atenció social i acompanyament a les víctimes de violència masclista durant l'època de confinament.

Del total de telefonaces, 111 corresponien al col·lectiu específic de dones víctimes de violència masclista.

Així mateix, la consellera va recordar entre d’altres coses que els efectes del confinament "han estat especialment greus per a les dones que l'han hagut de passar convivint amb el seu agressor". Per la seva banda, Maria Duran, directora de l'IBDONA , va explicar que, a més d'aquest servei telefònic, durant l'estat d'alarma es va posar en marxa una línia de WhatsApp.

A més, el servei d'acompanyament a les víctimes s'ha ampliat amb una persona més.

Casal d'Igualtat

Pel que fa al l'amplicació del conveni del Casal d'Igualtat, l'acord estableix que el Govern, a través de l'Institut, augmentarà en 99.000 euros l'aportació al casal. L'ajuntament es compromet a contractar una persona més per treballar-hi i a incrementar les activitats que s'hi duen a terme.

El casal de la Colomina és un espai en què s'ofereix un servei gratuït d’informació, foment i suport a l’associacionisme femení, i d’assessorament i formació en matèria d’igualtat i violència de gènere.

[Font: Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat. 13/07/2020]

[Foto: Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19