Categories: Farmacoterapèutica, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Adquisició de medicaments exclusius per un valor de 5,1 M€

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha autoritzat la despesa en relació amb la pròrroga dels contractes de subministrament de medicaments exclusius de diversos laboratoris (Allegan, Amgen y GE Healthcare Bio-Sciences) entre d'altres, per als centres que depenen del Servei de Salut.

Aquests medicaments són els que no tenen competència perquè encara no ha expirat la patent dels laboratoris que els subministren (per exemple, medicaments d’innovació oncològica).

La despesa autoritzada en aquests contractes ascendeix a 5,1 M€. En el cas d’Allergan, la pròrroga és de nou mesos i per un valor d’1.066.645 €; Amgen prorroga per deu mesos, amb un pressupost de 3.335.124 €, i GE Healthcare Bio-Sciences, per deu mesos i un valor de 781.881 €.

Al final de 2018, el Servei de Salut va signar un acord marc per al subministrament d’aquest tipus de medicaments, que va permetre aprofitar els avantatges de la contractació conjunta, amb un estalvi de temps i costs. Així s’assoleix una gestió sanitària més eficient, ja que la contractació de medicaments exclusius es duu a terme per mitjà de la Central Corporativa de Compres i Logística.

El sistema de compra de la Central Corporativa de Compres i Logística permet seleccionar proveïdors per mitjà d’un acord marc que especifiqui totes les característiques del producte. D’aquesta manera, els serveis s’han unit per aprofitar els avantatges de la contractació conjunta, del volum de compra i del subministrament, a més de l’eliminació de la duplicitat de costs.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 15/02/2021]

[Foto: Sztrapacska74 / vitaminas / CC BY-NC-SA 4.0]