Categories: Farmacoterapèutica, Qualitat

L'Hospital d'Inca va administrar més de 1.500 injeccions intravítries durant l'any 2020

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Hospital Comarcal d'Inca va practicar 1.527 tractaments amb injeccions intravítries durant l'any 2020, gairebé 200 tractaments més que en el 2019. Els pacients solen ser majors de 60 anys, diabètics i amb una degeneració macular associada a l'edat. 

Procediment de teràpia intraocular

Es tracta d'un procediment de teràpia intraocular que consisteix a injectar fàrmacs en l'ull, que s'alliberen en la cavitat vítria. D'aquesta manera, la medicació actua localment sobre la retina i, en concret, sobre la màcula, la zona central responsable de la visió de detall.

Durant els pitjors moments de la pandèmia de la COVID-19, l'equip d'Oftalmologia de l'Hospital, encapçalat per la doctora Carmen Ortuño, va decidir mantenir el gabinet obert —excepte en la segona quinzena de març— perquè els pacients amb aquest tipus de patologia retinal acudissin a la consulta perquè els administrassin les injeccions intravítries. De fet, durant els mesos de març i abril es van administrar 185 injeccions.

El fet de mantenir obert el gabinet d'Oftalmologia i d'atendre sense interrupcions ha evitat que els pacients vegin minvada l'agudesa visual i puguin fer les seves activitats quotidianes de manera independent.

Així doncs, es tracta d'un nou èxit del Servei d'Oftalmologia de l'Hospital Comarcal d'Inca, que fa pocs mesos també va obtenir un certificat de qualitat segons la norma ISO 9001:2015, que premia les accions de millora sobre l'atenció als pacients i usuaris.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 26/05/2021]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]