Categoria: Farmacoterapèutica

El Ministeri de Sanitat inicia el tràmit per regular el cànnabis medicinal

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ministeri de Sanitat ha posat en marxa el tràmit per a desenvolupar el Reial Decret amb el qual preveu aprovar la regulació del cànnabis per al seu ús medicinal. El text es troba en fase de diàleg i discussió amb la societat civil per rebre les seves aportacions. En paral·lel, s'ha obert un correu a la web del Ministeri perquè la ciutadania hi pugui fer aportacions.

La regulació de l'ús medicinal del cànnabis que planteja el Ministeri es basa en la millor evidència científica disponible. A més, es faran avaluacions periòdiques per a comprovar la seva eficàcia i es dotarà a la norma de la flexibilitat suficient perquè pugui ser ampliada.

El Ministeri aborda aquesta normativa partint de les conclusions de la Subcomissió del Congrés dels Diputats d'anàlisi d'experiències de regulació del cànnabis per a ús medicinal, que va emplaçar a l'Agència Espanyola de medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) a elaborar un full de ruta per a aprovar-ne la regulació. Tal full de ruta ha estat validat, a més, per part de la Delegació del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues, que ha col·laborat en conjunt amb l'AEMPS durant la seva elaboració.

[Font: Minsteri de Sanitat. 14/02/2024]

[Foto: Elsa Olofsson / Cannabis / CC BY 2.0]