Categoria: Formació continuada

Son Espases lliura els ajuts per a la realització de programes de formació continuada per a facultatius

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Hospital Universitari Son Espases ha lliurat els ajuts per a la realització de programes nacionals i internacionals de formació continuada per a facultatius. Les doctores Maria Riera Sagrera i María José Gibert Castañer són les guanyadores de la primera convocatòria. Cadascun dels premis té una dotació de 4.000 euros, finançats per Roche, i pretenen fomentar la formació continuada dels facultatius de l'Hospital Universitari Son Espases amb estades formatives, durant el 2015, per a l'aprenentatge de noves tècniques o procediments, tant mèdics com quirúrgics, en hospitals del país o de l'estranger.

El tribunal, format pel director gerent, el director mèdic, el coordinador mèdic de l'Àrea Mèdica, el subdirector mèdic de l'Àrea Quirúrgica, el coordinador mèdic de Serveis Centrals, la coordinadora de Docència i cinc representants dels caps de servei de l'Hospital Universitari Son Espases, ha decidit concedir els ajuts per a la realització de programes nacionals i internacionals de formació continuada, a les facultatives Maria Riera Sagrera i María José Gisbert Castañer.

La Dra. Maria Riera, del Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari Son Espases, ha presentat un projecte per realitzar una estada formativa al National Health Service, d'Anglaterra, que compta amb una amplia experiència en la utilització de la tecnologia d'Oxigenació per Membrana Extracorpòrea. L'objectiu d'aquesta iniciativa és assolir experiència en el maneig de pacients que requereixen d'aquesta tecnologia ECMO i posteriorment poder transmetre-la al personal de l'hospital, una vegada s'hagi completat l'estada d'un mes al centre britànic.

El projecte de la Dra. María José Gibert es desenvoluparà a la secció de Ginecologia Oncològica de l'Hospital Clínic de Barcelona, que és referència estatal i capdavanter en la realització de tècniques de laparoscòpia avançada per al tractament del càncer de cèrvix, endometri i ovari.

L'avaluació dels candidats s'ha efectuat en base als mèrits curriculars dels professionals participants, així com de l'interès que la proposta presentada pugui tenir per a l'hospital.

[Font: Servei de Salut de les Illes Balears. 02/05/2015]

[Foto: IB-Salut]