Categoria: Formació continuada

L’Hospital d’Inca ha celebrat les I Jornades de Salut de la Dona i la Família

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les I Jornades de Salut de la Dona i la Família del sector de Tramuntana han convocat un centenar de persones. En aquestes jornades, organitzades per les comares de l'Hospital Comarcal d'Inca i d'Atenció Primària, sota el lema "Creixent amb nosaltres", s'han tractat aspectes diversos relacionats amb la salut, la dona i la família, amb el propòsit de millorar la visibilitat dels serveis d'atenció a la dona que ofereixen les comares al llarg de tot el seu cicle vital, és a dir, des de l'adolescència fins a la menopausa.

El programa de les Jornades ha estat format per ponències, tallers i projeccions d'audiovisuals de caràcter informatiu i formatiu, conduïts per professionals del col·lectiu de comares. Entre les ponències presentades destaquen "El part de baix risc. IPN", a càrrec d'Aina Navarro, i "L'acompanyament durant el part", a càrrec de Silvia Ortas, ambdues comares de l'Hospital Comarcal d'Inca.

Pel que fa als tallers, durant el matí se n'han desenvolupats tres, simultàniament: "Alimentació infantil: transició des de l'alletament matern a l'alimentació complementària", coordinat per Elena Pascual, comare del Centre de Salut Torrent de Sant Miquel (sa Pobla), i Elena Portells, comare del Centre de Salut Muntanya (Marratxí); "Ajuda i suport a l'alletament matern", coordinat per Montse Robles, comare i gerent de zona de l'empresa Medela (Barcelona); mentrestant, a l'entrada principal de l'hospital ha tengut lloc el taller de pintada de panxes, coordinat per les comares d'Atenció Primària i de l'Hospital Comarcal d'Inca i per les residents d'obstetrícia de l'hospital. 

Entre les activitats que es van dur a terme durant l'horabaixa, Eva Navarro, comare del Centre de Salut Arquitecte Bennàzar (Palma) i professora de la Unitat Docent de Comares de les Illes Balears, ha pronunciat una conferència titulada "Prevenció del càncer ginecològic". Les Jornades han acabat amb aquests altres tallers: "Sexualitat a partir de la menopausa", a càrrec d'Isabel Riera, comare del Centre de Salut Marines (Muro), i Magdalena Julià, comare del Centre de Salut es Pla (Sineu), i "Mètodes anticonceptius: mites i realitats", a càrrec de Jessica Hoelscher, comare del Centre de Salut es Blanquer (Inca), i Rosa Llobera, comare del Centre de Salut es Safrà (Alcúdia).

Hem de destacar que aquestes primeres Jornades que han organitzat conjuntament les comares de l'Hospital Comarcal d'Inca i d'Atenció Primària del Sector Sanitari de Tramuntana han estat obertes a la participació de totes les persones interessades en temes com l'anticoncepció, l'embaràs, la maternitat, la menopausa i la sexualitat.

[Font: Hospital Comarcal d'Inca. 21/04/2015 ]

[Foto: Hospital Comarcal d'Inca]

Calendari de formació

Desembre   2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31