Categoria: Formació continuada

Facultatius de Son Espases i Infermeres d'Atenció Primària de Mallorca participaran en The Second International The Doctor as a Humanist Symposium

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

7679L'any 2017, es va celebrar el primer The Doctor as a Humanist symposium a Palma. En aquest simpòsium es va plantejar la pregunta "poden les humanitats transformar la medicina del segle XXI?".

Els dies 1, 2 i 3 d'abril es celebrarà a Moscú The 2nd The Doctor as a Humanist symposium organitzat per la Universitat de Sechenov, la universitat de Medicina més important de Rússia, amb la coordinació de Jonathan McFarland. La pregunta que es farà amb l'atenció posada en COM: "Com poden les humanitats transformar la medicina del segle XXI" i no menys important, però potser més pertinent, "com podem integrar les humanitats en l'educació mèdica i pràctica?".

En un article recent Morera Serna (2018) escriu "l'educació humanística ajuda a fer front als alts i baixos del treball clínic diari construint facultatius resilients. Invertint en Humanitats Mèdiques per aconseguir els millors professionals podria ser una de les idees més sòlides a les escoles de medicina". Els organitzadors aprecien i estan d’acord amb el sentiment del +metge que ho practica. Ara és el moment d'"assegurar que les humanitats mèdiques no es quedin com un castell en l'aire (Wu and Chen, 2018). El futur de la medicina depén en trobar el camí per (re)introduir les humanitats al nucli de l'educació mèdica..." (McFarland, Markovina, Gibbs, 2018).

En aquest simpòsium hi participaran quatre facultatius de l'Hospital Universitari Son Espases:

  • Melchor Riera, Cap de Malalties Infeccioses amb la comunicació "West African Ebola Outbreak".
  • Eduardo Morera, otorinolaringòleg, amb la comunicació "Time and Marcel Proust".
  • Joan B. Soriano, amb la comunicació "Doctors and Patients in Opera".
  • Artur Sharluyan, pediatra, amb la comunicació "Bulgakov: Doctor and Writer".

Tres infermeres d'Atenció Primària de Mallorca i quatre residents d'infermeria:

  • Pilar d'Agosto Forteza, infermera el CS Son Serra - La Vileta, amb la participació de Maria Arias, resident d'infermeria de Son Serra - La Vileta, amb la col·laboració de Carmen Zarzosa, infermera del CS Sant Agustí, amb la comunicació "Re-humanizaing care: The Nursing perspective".

A més hi participaran la Universitat de les Illes Balears, la Fundació Antoni Esteve, Universidad Autónoma de Madrid i la Universitat Pompeu Fabra.

[Font: Sechenov University]

[Foto: Doctor as a Humanist]