Categoria: Formació continuada

Professionals d'APM i del 061 es formen sobre la conducta suïcida

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Més de noranta professionals d’Atenció Primària de Mallorca (APM) que atenen urgències domiciliàries i consultes ambulatòries, i equips assistencials del 061 han rebut formació sobre la detecció de la conducta suïcida, a càrrec de l’Observatori del Suïcidi del Servei de Salut de les Illes Balears.

La formació rebuda es dirigeix concretament a dotar aquests professionals d’eines útils per gestionar adequadament les intervencions relacionades amb la ideació suïcida o els intents d’autolesió. Al mateix temps, es facilita l’adquisició d’estratègies per gestionar les emocions pròpies generades durant aquestes intervencions tan delicades, que requereixen un nivell alt de responsabilitat.

Per a les simulacions s’han utilitzat les dependències del 061, equipades per a aquestes pràctiques perquè recreen diferents ambients (tant un domicili com l’interior d’una ambulància, una sala mèdica o la central telefònica) i disposen de càmeres i micròfons perquè la resta d’alumnes puguin observar les simulacions en directe des d’una altra sala. A més, els personatges han estat representats per actors entrenats prèviament.

Aquests cursos estan promoguts per l’Observatori del Suïcidi, que té la funció —entre d’altres— de dissenyar i desenvolupar un programa amb què es realitzin les accions necessàries per aconseguir que, a les Illes Balears, les persones que manifestin voler cometre suïcidi o ja ho hagin intentat rebin una atenció proactiva, resolutiva, adequada, eficient i satisfactòria en qualsevol moment i amb la intensitat que requereixin, i que les persones del seu entorn també rebin l’atenció necessària.

[Font: Conselleria de Salut. 26/06/2019]

[Foto: Conselleria de Salut]

Calendari de formació

Juliol   2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31