Categories: Formació continuada, Gestió de la investigació

El dia 8 de novembre es va celebrar la III Jornada de Formació CEI-IB

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El passat dia 8 de noviembre va ternir lloc la III Jornada de Formació CEI-IB. Nous reptes en recerca: les mostres biològiques humanes, a la seu del Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears (COMIB). L’objectiu era proporcionar formació als membres del Comitè d'Ètica de la Investigació de les Illes Balears (CEI-IB) i als investigadors en salut sobre els nous reptes en recerca i les mostres biològiques humanes.

La inauguració de la jornada, a la que assistiren més de 70 persones, va estar a càrrec de Francisco Campoamor, president del CEI-IB; Manuela García, presidenta del COMIB i Asunción Sánchez, directora general de Recerca en Salut, Formació i Acreditació.

El primer bloc de la jornada, es va centrar en els aspectes ètics i legals de la recerca amb dades sanitàries. Va començar amb una conferència per part de Pilar Nicolás, investigadora doctora. Desprès va participar Roberto Bilbao, que va exposar els projecte MIDAS: Una experiència d’explotació de dades en salut per a investigació. Míriam Méndez, va tancar el bloc amb una xerrada sobre el reptes i les solucions adoptades en casos amb mostres per a recerca. Miquel Fiol, director científic de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balers (IdISBa) , va moderar el debat generat al respecte d’aquests temes.

El segon bloc es va concentrar en la implicació de les mostres biològiques en recerca. Així, Cristina Villena, va conversar sobre la irreproductabilitat dels resultats de la investigació. Per la seva part, Teresa Escámez, va departir sobre els Biobancs i mostres neurològiques: un altre model i els seus reptes. La darrera conferència de la jornada va anar a càrrec de Raquel Bermudo, i va tractar sobre la utilització de mostres excedents de diagnòstic per a investigació biomèdica. La taula rodona posterior va estar  coordinada per Francisco Campoamor.

[Font: IdISBa. 12/11/2019]

[Foto: IdISBa]

Notícies relacionades

Calendari de formació