Categoria: Formació especialitzada

Finalitza la seva formació la primera promoció d'infermeria d'Atenció Familiar i Comunitària de l'Àrea de Salut pitiüsa

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El 100% d'aquesta primera promoció quedarà contractada a l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 14 MIR i EIR han finalitzat la seva formació enguany i el 80% ha decidit continuar la seva trajectòria professional a Eivissa i Formentera.

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera va celebrar l'acte de finalització de la formació de la primera promoció d'Infermeria d'Atenció Familiar i Comunitària.

La primera promoció d'infermeres especialitzades en Atenció Familiar i Comunitària de l'Àrea de Salut Pitiusa està formada per Belén Precioso, Julia Raya, Sara Hortigón i David Balsa, i els tutors que han acompanyat aquestes infermeres durant els dos anys de formació són Estela Terrer, José Ramon Cánovas, Cati Escandell i Carmen Escandell, a més del coordinador de docència Ángel Luis Fernández.

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera també forma infermeres especialitzades en Atenció Obstètrica (matrones) i enguany, a més, s'ha creat la Unitat Multiprofessional de Ginecologia, que permetrà sumar una plaça de resident de ginecologia a l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera a partir de l'any vinent. Es tracta d'una unitat docent que unificarà les de ginecologia de Son Llàtzer, Son Espases i de l'Hospital de Manacor amb la Unitat Docent de Llevadores.

D'altra banda, l'Àrea de Salut compta amb set centres de salut per a la formació mèdica especialitzada de metges de medicina familiar i comunitària, que tenen com a hospital de referència l'Hospital Can Misses i estan acreditats des de l'any 1992 el C.S. Can Misses, des del 1998, els des Viver i Sant Antoni de Portmany, des de l'any 2010 el Centre de Salut de Vila, i des del 2020 els centres de Santa Eulària des Riu, Sant Jordi de ses Salines i Sant Josep de sa Talaia.

63 residents s'estan formant a l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera aquest any

Dels 63 residents, 49 són MIR (Metge Intern Resident), 11 EIR (infermera Interna Resident) i 3 FIR (Farmacèutic Intern Resident). Actualment hi ha 42 MIR de Medicina Familiar i Comunitària, 4 de Medicina Interna, 3 de Farmàcia Hospitalària, 1 d'UCI, 2 de Psiquiatria i 7 infermeres de l'especialitat de Família i Comunitària i quatre de l'especialitat obstetricoginecològica (llevadores).

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 23/09/2022]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]

Calendari de formació

Desembre   2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31