Categoria: Formació especialitzada

El Ministeri de Sanitat inicia, el dia 1 d'abril, el procés d'adjudicació de les 11.607 places de Formació Sanitària Especialitzada

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En les titulacions d'Infermeria i Medicina es duran a terme tres sessions diàries d'adjudicació amb 300 aspirants per sessió, fet que implica una reducció de 100 persones en relació amb l'any passat. Les incorporacions a les places adjudicades seran els dies 6 i 7 de maig.

El Ministeri de Sanitat iniciarà, el pròxim dia 1 d'abril, el procés d'adjudicació de les 11.607 places de Formació Sanitària Especialitzada a les 23.437 persones que varen superar les proves, el 92% dels aspirants que es varen presentar.

Els actes d'elecció electrònica de plaça començaran el dia 1 d'abril, a les 10 hores, per a les titulacions d'Infermeria, Farmàcia, Biologia, Física, Psicologia i Química, i el dia 5 d'abril, a les 10 hores, per a la titulació de Medicina. 

Referent a l'adjudicació electrònica, es farà efectiva a partir del dia 4 d'abril en totes les titulacions, excepte la de Medicina, que serà el 8 d'abril.

La informació dels dispositius docents i de l'itinerari formatiu de cada unitat docent es publicarà en la corresponent comissió de docència.

En la titulació de Medicina, en cas que quedin places vacants, podrà fer-se una segona crida per a totes les titulacions a tothom que hagi superat les proves i no hagin estat adjudicataris de plaça en crides anteriors per qualsevol causa, ampliant en aquesta crida el nombre d'extracomunitaris fins al 10% de les places oferides. 

Suport per a l'elecció de plaça

Es publicaran a la web del Ministeri de Sanitat diversos vídeos d'ajuda per a l'elecció de plaça, així com un document de preguntes freqüents.

Les persones aspirants disposaran de suport tècnic de dilluns a diumenge, entre les 8 i les 22 hores, a través de Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

També s'ha habilitat un assistent virtual (xatbot) per a la resolució de dubtes.

Es posarà a l'abast l'aplicació 'Simule', que permet als sol·licitants disposar d'informació sobre les probabilitats d'obtenir una determinada plaça, d'acord amb les prioritats que han formulat els aspirants que el precedeixen. Es faran quatre simulacions diàries de la plaça que s'adjudicaria d'acord amb les sol·licituds tramitades, a partir de les 8, 12, 16 i 20 hores.

Incorporació

Les persones adjudicatàries de plaça han de contactar l'endemà de l'adjudicació amb la seva Comissió de Docència per a programa l'examen mèdic previ a la seva incorporació. 

La incorporació a la plaça adjudicada es farà el 6 i 7 de maig, sent la data d'efectes el 7 de maig de 2024, per a totes les persones que inicien la formació especialitzada.

[Font: Ministeri de Sanitat. 20/03/2024]

[Foto: Conselleria de Salut]