Categories: Formació especialitzada, Institucions sanitàries

236 residents s’incorporaran a la formació especialitzada en els centres sanitaris públics de les Illes Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Un total de 236 professionals interns residents cursaran la formació especialitzada de quatre anys en els centres sanitaris públics de les Illes Balears.

El passat dia 8 de maig, 236 residents van participar en la jornada de benvinguda a l’Hospital Universitari Son Espases, on han estat rebuts per la consellera de Salut, el director general de Recerca en Salut, Formació i Acreditació i la gerenta de l’Hospital. Aquest acte ha estat en connexió amb Menorca i Eivissa.

Dels 236 especialistes que s’incorporaran al Servei de Salut, hi ha 154 facultatius especialistes d’àrea i 65 especialistes d’infermeria.

L’acreditació de places a les Illes Balears continua creixent. En aquest sentit, enguany s’han incorporat per primera vegada una plaça de farmàcia hospitalària a l’Hospital Comarcal d’Inca, una plaça de pediatria i una plaça d’infermeria pediàtrica a l’Hospital Can Misses.

Els residents seguiran el període formatiu a les unitats docents de la xarxa sanitària pública i concertada. Segons l’especialitat, els professionals han de fer entre quatre i cinc anys de formació; els de radiofísica i radiofarmàcia, tres; mentre que els d’infermeria n’han de fer dos.

Distribuïts per illes, 213 residents cursaran la formació especialitzada a Mallorca, 17 a Eivissa i 6 a Menorca.

L’Hospital Universitari Son Espases n’acollirà, 59; l’Hospital Universitari Son Llàtzer, 20; l’Hospital de Manacor, 2 i l’Hospital Comarcal d’Inca 1.

49 metges faran la formació en l’àmbit de l’atenció primària: 43 a Mallorca, 2 a Menorca i 4 a Eivissa. La resta es distribuiran entre les diferents unitats docents multiprofessionals i atenció primària.

[Font: Conselleria de Salut. 08/05/2024]

[Foto: Conselleria de Salut]