Categories: Formació especialitzada, Premis, Gestió de la investigació

Vint-i-set residents de medicina acaben la formació especialitzada a Son Llàtzer

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el saló d'actes de l'Hospital Universitari Son Llàtzer va tenir lloc el passat divendres la graduació dels especialistes interns residents que s'han format en aquest centre.

Així mateix, es van lliurar als residents els premis sobre: formació i investigació, millors projectes d’investigació i millor sessió general.

Durant aquests últims anys s'han format en les diverses especialitats sanitàries que es poden cursar a aquest Hospital.

Especialitats de l'Àrea Medicoquirúrgica com Anestèsia i Reanimació, Aparell Digestiu, Dermatologia, Traumatologia, Endocrinologia i Nutrició, Farmàcia Hospitalària, Hematologia i Hemoteràpia, Neurologia, Obstetrícia i Ginecologia, Medicina Interna, Medicina Intensiva, Radiologia, Pneumologia i les multiprofessionals de Pediatria, Salut Mental i Medicina Familiar i Comunitària.

A l'acte, que s'ha celebrat sota estrictes condicions de seguretat a causa de la pandèmia de la COVID-19, hi han assistit el gerent de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, Francisco Marí; el subdirector assistencial, Dr. Zaid Al Nakeeb; el cap d'estudis i president de la Comissió de Docència, Dr. Figuerola i els altres caps d'estudi.

ENTREGA DE PREMIS

Premis a la formació i investigació

En el mateix acte, organitzat per la Comissió de Docència, s'han lliurat els Premis a la formació i investigació protagonitzada en primera persona pels residents. Es concedeixen dos premis als millors projectes d'investigació i altres dos a les millors sessions generals. Aquests premis es lliuren gràcies a la col·laboració amb Mutual Mèdica que es va establir fa uns anys per mitjà d'un conveni entre les dues institucions.

Millors projectes d’investigació

Quant als millors projectes d'investigació, el primer premi ha estat per a la Dra. Clàudia Rincón i Montané, resident del Servei de Pediatria i Àrees Específiques, pel projecte Monitorización continua de glucosa en recién nacidos, utilidad y fiabilidad. El segon premi ha estat per al Dr. Unai Díaz-Moreno Elorz, resident del Servei de Pediatria i Àrees Específiques, pel projecte Faringoamigdalitis aguda en pediatría ¿Qué nos estamos perdiendo?.

Millor sessió general

En la categoria de millor sessió general, el primer premi ha estat per a la Dra. Carolina Domínguez, resident del Servei de Dermatologia, per la sessió Veo veo, ¿qué ves? El segon premi el comparteixen les doctores Yolanda Borjas i Marta Molero, del Servei de Medicina Interna, i la Dra. Eva Herding, del Servei d'Anatomia Patològica, per la sessió Sesión clínico patológica: Varón 55 años. PCR inesperada. Durant la sessió de lliurament del premis, els investigadors han exposat breument les característiques principals dels projectes.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 25/05/2020]

[Foto: Conselleria de Salut]