Categoria: Estudis i projectes

Trastorns mentals en estudiants espanyols

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Trastorns Mentals d'Alta Prevalença (TRAMAP) de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i la Universitat de les Illes Balears, ha participat en la publicació d'un estudi sobre els trastorns mentals en estudiants espanyols. També hi han participat diferents centres espanyols.

Margalida GiliMiquel Roca, investigadors de l'IdISBa i la Universitat de les Illes Balears, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Mental disorders in Spanish university students: Prevalence, age-of-onset, severe role impairment and mental health treatment" a la revista Journal of Affective Disorders.

El període universitari comporta el risc d'aparició de trastorns mentals comuns. El coneixement epidemiològic de trastorns mentals entre estudiants universitaris espanyols és limitat. En aquest estudi s'ha estimat la prevalença, la persistència i l'edat d'inici dels trastorns mentals al llarg de la vida i durant dotze mesos entre els estudiants universitaris espanyols de primer any, així com el deteriorament que aquests trastorns duen associat i si reben tractament. Els resultats mostren que un terç dels estudiants universitaris espanyols presenten un trastorn mental en el primer any dels seus estudis universitaris i un terç d'ells, presenten un deteriorament greu en les seves activitats quotidianes. Només un de cada vuit estudiants amb trastorns mentals als darrers dotze mesos rep tractament.

Referència de l'article
Ballester L, Alayo I, Vilagut G, Almenara J, Cebrià AI, Echeburúa E, et al. Mental disorders in Spanish university students: Prevalence, age-of-onset, severe role impairment and mental health treatment. J Affect Disord. 1 agost 2020;273:604-13. doi: 10.1016/j.jad.2020.04.050. PubMed PMID: 32560960.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Dones per Palma / CC BY-NC-SA 4.0]