Categoria: Estudis i projectes

Mesura de la funció hemostàtica per tromboelastografia i activitat metabòlica de les plaquetes tractades amb riboflavina i llum UV

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Fundació Banc de Sang i Teixits, l'Insitut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), el Servei d'Anàlisis Clíniques de l'Hospital Universitari Son Espases, junt amb la Universitat de les Illes Balears, han publicat un article sobre la mesura de la funció hemostàtica per tromboelastografia i activitat metabòlica de les plaquetes tractades amb riboflavina i llum UV.

Carme Ballester-Servera, facultativa de la Fundació Banc de Sang i Teixits; Teresa Jimenez-Marco, Antonia M Bautista-Gili i Enrique Girona-Llobera, facultativa de la Fundació Banc de Sang i Teixits i investigadors de l'IdISBa; Daniel Morell-Garcia, facultatiu del laboratori de l'Hospital Universitari Son Espases; han publicat l'article amb el títol "Haemostatic function measured by thromboelastography and metabolic activity of platelets treated with riboflavin and UV light" a la revista Blood Transfusion.

La tecnologia de reducció de patògens (TRP) pot danyar els components plaquetaris (PLT). Per a estudiar això, es va comparar l'activitat metabòlica i la funció hemostàtica dels concentrats de PLT de capa leucocitària (CL), amb tractament o sense tractament de TRP amb riboflavina i llum UV.

Referència de l'article
Ballester-Servera C, Jimenez-Marco T, Morell-Garcia D, Quetglas-Oliver M, Bautista-Gili AM, Girona-Llobera E. Haemostatic function measured by thromboelastography and metabolic activity of platelets treated with riboflavin and UV light. Blood Transfus. 15 maig 2020. doi: 10.2450/2020.0314-19. PubMed PMID: 32530405.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Banc de Sang i Teixits]