Categoria: Estudis i projectes

Moderadors d'intervencions psicològiques i psicoeducatives per a la prevenció de la depressió

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Trastorns Mentals d'Alta Prevalença (TRAMAP) de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i la Universitat de les Illes Balears, ha participat en la publicació d'una revisió sistemàtica sobre els moderadors d'intervencions psicològiques i psicoeducatives per a la prevenció de la depressió. També hi han participat l'IBIMA i la redIAPP.

Margalida Gili, investigadora de l'IdISBa i la Universitat de les Illes Balears, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Moderators of psychological and psychoeducational interventions for the prevention of depression: A systematic review" a la revista Clinical Psychology Review.

Les intervencions psicològiques i psicoeducacionals s'ha provat que són efectives en prevenció de la depressió. Però, encara no s'ha establert la identificació dels pacients que més es beneficien de cada tipus d'intervenció.

Referència de l'article
Conejo-Cerón S, Bellón JÁ, Motrico E, Campos-Paíno H, Martín-Gómez C, Ebert DD, et al. Moderators of psychological and psychoeducational interventions for the prevention of depression: A systematic review. Clin Psychol Rev. juliol 2020;79:101859. doi: 10.1016/j.cpr.2020.101859. PubMed PMID: 32505982.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Mohammad Jangda / the ship is sinking... / CC BY 2.0]