Categoria: Estudis i projectes

Associació de l'estil de vida i el desenvolupament neuropsicològic d'infants de 4 anys

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en un estudi sobre l'associació de l'estil de vida i el desenvolupament neuropsicològic d'infants de 4 anys. També hi han participat diferents centres espanyols.

Dora Romaguera, investigadora de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Association of Lifestyle Factors and Neuropsychological Development of 4-Year-Old Children" a la revista International Journal of Environmental Research and Public Health.

Es volia avaluar com els factors de l'estil de vida com la dieta, la son, visualització de pantalles i activitat física, puntuan tant individualment com de forma combinada, eren associades amb un desenvolupament neuropsicològic en infants d'edat preescolar.

Es va dur a terme un estudi transversal amb 1650 infants de 4 anys, de l'Environment and Childhood Project (INMA) basat en cohorts de població de quatre regions espanyoles.

En aquest estudi transversal, una puntuació combinada de factors d'estil de vida no està relacionada amb el desenvolupament neuropsicològic en l'edat preescolar.

Referència de l'article
O’Connor G, Julvez J, Fernandez-Barrés S, Navarrete-Muñoz EM, Murcia M, Tardón A, et al. Association of Lifestyle Factors and Neuropsychological Development of 4-Year-Old Children. IJERPH. 5 agost 2020;17(16):5668. doi: 10.3390/ijerph17165668. PubMed PMID: 32764493.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Família / CC BY-NC-SA 4.0]