Categoria: Estudis i projectes

Úlcera gastroduodenal isquèmica com a complicació de la quimioembolització transarterial hepàtica d'hepatocarcinoma

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Gastroenerologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha publicat un article sobre una úlcera gastroduodenal isquèmica com a complicació de la quimioembolització transarterial hepàtica d'hepatocarcinoma.

Claudia de Zárraga Mata, Guiem Thomás Salom i Ángela Laura Maura Oliver, digestòlegs de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, han publicat l'article amb el títol "Úlcera gastroduodenal isquémica como complicación de la quimioembolización transarterial hepática de hepatocarcinoma" a la revista Revista de Gastroenterología del Perú.

La quimioembolització transarterial hepàtica és un dels tractaments del carcinoma hepatocel·lular irresecable en el qual s'han descrit de manera infreqüent lesions isquèmiques associades. Davant l'aparició de simptomatologia gastrointestinal alta inusual o que excedeixi la denominada síndrome postquimiembolització després del procediment ha de valorar-se la realització d'una gastroscòpia per descartar l'aparició d'aquestes complicacions. Les variants anatòmiques amb origen comú d'artèries gàstriques i hepàtiques poden afavorir la migració de les microsferes cap a territori gàstric obligant a valorar l'eventual modificació de la tècnica per a prevenir-ho.

Referència de l'article
de Zárraga Mata C, Thomás Salom G, Maura Oliver ÁL. Úlcera gastroduodenal isquémica como complicación de la quimioembolización transarterial hepática de hepatocarcinoma. Rev Gastroenterol Peru. 2019;39(4):367-9. PubMed PMID: 32097399.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Chixoy / Hospital Son Llàtzer / CC BY-SA 3.0