Categoria: Estudis i projectes

Qualitat de vida i grau de dependència de pacients en un model d'atenció a la cronicitat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Subdirecció d'Atenció a la Cronicitat, Coordinació Sociosanitària i Malaties Poc Freqüents del Servei de Salut de les Illes Balears, Atenció Primària de Mallorca, han publicat un estudi promogut per la Universitat de les Illes Balears i la Universitat de Cantàbria sobre la qualitat de vida i grau de dependència en pacients en un model d'atenció a la cronicitat.

Angélica Miguélez-Chamorro, subdirectora d'Atenció a la Cronicitat, Coordinació Sociosanitària i Malaties Poc FreqüentsJoana María Taltavull-Aparicio, subdirectora d'infermeria de la Gerència d'Atenció Primària de Mallorca; i Jerónima Miralles-Xamena, infermeres investigadores d'Atenció Primària de Mallorca han publicat, junt amb Jesús Molina-Mula, professor de la Universitat de les Illes Balears i María Del Carmen Ortego-Mate, professora de la Universitat de Cantàbria, l'article amb el títol "Quality of Life and Dependence Degree of Chronic Patients in a Chronicity Care Model" a la revista Healthcare.

El pacient crònic complexe és una persona amb una o més malalties de llarg termini, el maneig clínic de les quals es considera difícil i es relaciona amb el deteriorament cognitiu o funcional. El model d'atenció a la cronicitat afecta profundament a la qualitat de fica i al grau de dependència.

Els objectius d'aquest estudi eren analitzar la qualitat de vida i grau de dependència percebudes en pacients crònics complexes en un model d'atenció a la cronicitat de les comunitats autònomes de Cantàbria i de les Illes Balears.

Referència de l'article
Molina-Mula J, Miguélez-Chamorro A, Taltavull-Aparicio JM, Miralles-Xamena J, Ortego-Mate MDC. Quality of Life and Dependence Degree of Chronic Patients in a Chronicity Care Model. Healthcare (Basel). 2020;8(3). doi: 10.3390/healthcare8030293. PubMed PMID: 32846995.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric  | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Banc d'Imatges Infermeres. Ariadna Creus i Àngel García / Infermera d'atenció domiciliària prepara els materials necessaris per atendre la persona / CC BY-NC-SA 2.0]