Categoria: Estudis i projectes

Procés d'atenció d'infermeria a un pacient pediàtric en una biòpsia renal

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat Materno Infantil de l'Hospital Comarcal d'Inca ha participat en un article sobre el procés d'atenció d'infermeria a un pacient pediàtric en una biòpsia renal. També hi han participat l'Hospital Comarcal Minas de Rio Tinto, l'Instituto Social de la Marina i el Servicio de Prevención Riesgos laborales MPE.

Concepción Amat–Medina, infermera de l'Hospital Comarcal d'Inca, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Proceso de atención de enfermería a un paciente pediátrico en el transcurso de una biopsia renal" a la revista Enfermería Nefrológica.

Es presenta el cas d'un pacient de 13 anys que ingressa a un hospital de tercer nivell per a una biòpsia renal. La unitat d'infermeria pediàtrica va establir un pla de cures inicial a l'ingrés i postquirúrgic ajustades al patró funcional Marjory Gordon, considerant els patrons relacionats amb por en l'infant, ansietat i preocupació de la família, fent això que s'activàs el protocol d'acollida, augment de l'estrès a causa de la modificació d'ingesta d'aliments, augmentar l'afrontament en la fase postquirúrgica així com dolor, risc d'infecció, desconfort, sobrepès per alimentació insana i hematúries postbiòpsia.

Referència de l'article
Arcioles-Fernández J, Oliver-Jiménez IM, Sánchez-Martínez ML, Amat-Medina C. Proceso de atención de enfermería a un paciente pediátrico en el transcurso de una biopsia renal. Enfermería Nefrológica. 2020;23(3):303-10. doi: 10.37551/S2254–28842020031

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Govern de les Illes Balears]