Categoria: Estudis i projectes

Característiques clíniques i epidemiològiques de casos de grip adquirida a la comunitat i casos de grip nosocomial i factors de risc associats amb les complicacions

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Son Espases, el Servei de Medicina Interna de l'Hospital Comarcal d'Inca, el Servei de Medicina Preventiva de l'Hospital Universitari Son Espases, la Unitat de Virologia del Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases, la Secció de Malalties Infeccioses del departament de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Son Espases i el Grup de Malalties Infeccioses i VIH de l'IdISBa han publicat un anàlisi de quatre temporades de grip de pacients adults admesos a l'Hospital Universitari Son Espases sobre les característiques epidemiològiques i clíniques dels casos de grip adquirida en la comunitat i la gripe nosocomial i factors de risc associats amb complicacions. També hi ha participat la Universitat de les Illes Balears.

Maria Isabel Fullana Barceló, Javier Asensio Rodriguez, Francisca Artigues Serra, Adrian Ferre Beltran, Pilar Salva D'agosto, metgesses de medicina interna de l'Hospital Universitari Son Espases; Maria Almodovar Garcia, metgessa de l'Hospital Comarcal d'Inca; Maria Del Carmen Lopez Bilbao, metgesa de medicina preventiva de l'Hospital Universitari Son Espases; Jorge Reina Prieto, viròleg de l'Hospital Universitari Son Espases; i Melchor Riera Jaume, metge de medicina interna de l'Hospital Universitari Son Espases i membre del Grup de Malalties Infeccioses i VIH de l'IdISBa, han publicat l'article amb el títol "Epidemiological and clinical characteristics of community-acquired and nosocomial influenza cases and risk factors associated with complications: A four season analysis of all adult patients admitted in a tertiary hospital" a la revista Influenza and other respiratory viruses.

La informació sobre les característiques dels pacients amb grip nosocomial i les complicacions associades són escasses. Aquest estudi comparava les característiques epidemiològiques i clíniques de pacients admesos amb grip adquirida a l'hospital amb aquells amb grip adquirit a la comunitat i analitzava els factors de risc associats amb les complicacions.

Referència de l'article
Fullana Barceló MI, Asensio Rodriguez J, Artigues Serra F, Ferre Beltran A, Salva D’agosto P, Almodovar Garcia M, et al. Epidemiological and clinical characteristics of community-acquired and nosocomial influenza cases and risk factors associated with complications: A four season analysis of all adult patients admitted in a tertiary hospital. Influenza Other Respir Viruses. 30 octubre 2020. doi: 10.1111/irv.12823. PubMed PMID: 33125178.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | logo docusalut 16Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Mcfarlandmo / No273 13 Oct 2009 Sneeze / CC BY 2.0 ]