Categoria: Estudis i projectes

Puntuació de pronòstic multivariable per guiar la teràpia sistèmica del càncer de mama HER2-positiu en etapa primerenca

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Oncologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un estudi retrospectiu amb una avaluació externa sobre una puntuació de pronòstic multivariable per giar la teràpia sistèmica del càncer de mama HER2-positiu en etapa primerenca. També hi han participat diferents centres espanyols.

Jesús Alarcón, oncòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "A multivariable prognostic score to guide systemic therapy in early-stage HER2-positive breast cancer: a retrospective study with an external evaluation" a la revista The Lancet Oncology.

En un estadi primerenc del càncer de mama HER-2-positiu, l'escalada o desescalada de la teràpia sistèmica és un tema controvertit. Com a ajuda per a les decisions de tractament, es va proposar el desenvolupament d'un assaig de pronòstic que integràs múltiples tipus de dades per predir el resultat de la supervivència en pacients amb càncer de mama HER2-positiu recentment diagnosticat.

Referència de l'article
Prat A, Guarneri V, Paré L, Griguolo G, Pascual T, Dieci MV, et al. A multivariable prognostic score to guide systemic therapy in early-stage HER2-positive breast cancer: a retrospective study with an external evaluation. Lancet Oncol. 2020;21(11):1455-64. doi: 10.1016/S1470-2045(20)30450-2. PubMed PMID: 33152285.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Dones passejant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]