Categoria: Estudis i projectes

Els suplements en els nivells de sèrum omega-3 circulant no està associat amb una reducció dels símptomes depressius

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els professors de la Universitat de les Illes Balears Margarita Gili y Miquel Roca, del grup d'investigació de Trastorns Mentals d'Alta Prevalença (TRAMAP), que forma part de l'Àrea de Neurociències del IUNICS i de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), han participat en la publicació d'un estudi amb els resultats de l'assaig MooDFOOD sobre com l'augment induït pels suplements en els nivells de sèrum omega-3 circulant no està associat amb una reducció dels símptomes depresius. També hi han participat la Vrije Universiteit Amsterdam, la University of Exeter, la Goethe-Universität Frankfurt i la University of Leipzig.

Margalida GiliMiquel Roca, investigadors de l'IdISBa i la Universitat de les Illes Balears, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Supplementation-induced increase in circulating omega-3 serum levels is not associated with a reduction in depressive symptoms: Results from the MooDFOOD depression prevention trial" a la revista Depression and Anxiety.

Hi ha ambigüitat sobre com l'omega-3 (n-3) d'àcids grassos poliinsaturats (PUFAs) són associats a la depressió i quina podria ser la temporalitat de l'associació. Aquest estudi volia examinar si (els canvis induïts per la intervenció) els nivells de n-3 PUFA eren associats amb (canvis en) símptomes depressius.

Referència de l'article
Thesing CS, Milaneschi Y, Bot M, Brouwer IA, Owens M, Hegerl U, et al. Supplementation-induced increase in circulating omega-3 serum levels is not associated with a reduction in depressive symptoms: Results from the MooDFOOD depression prevention trial. Depress Anxiety. 26 agost 2020. doi: 10.1002/da.23092. PubMed PMID: 32845021.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent / CC BY-NC-SA 4.0]