Categoria: Estudis i projectes

Paper pronòstic de l'ample de la distribució dels glòbuls vermells en el limfoma de Hodgkin

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Serveis d'Hematologia i Anatomia Patològica de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), i els Serveis d'Hematologia, Anatomia Patològica i Radioteràpia de l'Hospital Universitari Son Espases, junt amb la Universitat de les Illes Balears, han publicat un article sobre el paper pronòstic de l'amplada de distribució dels glòbuls vermells en el limfoma de Hodgkin.

Ines Herraez, hematòloga de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i l'Hospital Universitari Son Espases, i investigadora de l'IdISBa; Leyre Bento, investigadora de l'IdISBa i hematòloga de l'Hospital Universitari Son Espases; Raquel Del Campo, hematòloga de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i investigadora de l'IdISBa; Rafael Ramos, investigador de l'IdISBa i patòleg de l'Hospital Universitari Son Espases; Adriana Sas, investigadora de l'IdISBa i hematòloga de l'Hospital Universitari Son Espases; Javier Ibarra, investigador de l'IdISBa i patòleg de l'Hospital Universitari Son Llàtzer; Francesc Mestre, investigador de l'IdISBa i radioterapeuta de l'Hospital Universitari Son Espases; Regina Alemany, investigadora de l'IdISBa; Joan Bargay, hematòleg de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i investigador de l'IdISBa; Antonia Sampol, investigadora de l'IdISBa i hematòloga de l'Hospital Universitari Son Espases; i Antonio Gutierrez, investigador de l'IdISBa i hematòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat l'article amb el títol "Prognostic Role of the Red Blood Cell Distribution Width (RDW) in Hodgkin Lymphoma" a la revista Cancers.

L'amplada de distribució dels eritròcits (ADE) és un paràmetre disponible en un recompte sanguini automatitzat, que mesura el grau d'heterogeneïtat del volum eritrocitari i augmenta en condicions inflamatòries. S'ha descrit el paper pronòstic de l'ADE en diferents tipus de càncer. El limfoma de Hodgkin (LH) és una neoplàsia hematològica de la qual se sap que té un fons proinflamatori. L'objectiu és estudiar el paper pronòstic de l'ADE en el LH.

Referència de l'article
Herraez I, Bento L, Del Campo R, Sas A, Ramos R, Ibarra J, et al. Prognostic Role of the Red Blood Cell Distribution Width (RDW) in Hodgkin Lymphoma. Cancers. novembre 2020;12(11):3262. doi: 10.3390/cancers12113262. PubMed PMID: 33158258.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: n.karim / Some People / CC-by-sa-2.0]