Categoria: Estudis i projectes

Efectes psicotròpics i característiques psicopatològiques d'una mostra de pacients ingressats

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Psiquiatria de l'Hospital Can Misses ha participat en un estudi sobre els efectes psicotròpics i característiques psicopatològiques d'una mostra de pacients ingressats per participar en Clubs de drogues. També hi han participat diferents centres italians.

Cristina Merino Del Villar, psiquiatra de l'Hospital Can Misses, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Club Drugs: Psychotropic Effects and Psychopathological Characteristics of a Sample of Inpatients" a la revista Frontiers in Psychiatry.

L'augment d'evidència dona suport a la possibilitat de conseqüències psiquiàtriques significants relacionades amb consum de substàncies psicoactives noves i tradicionals. El problema del diagnòstic diferencial ha dificultat la investigació de psicopatologies específiques amb resultats poc clars. L'objectiu d'aquest estudi era informar de les característiques psiquiàtriques i clíniques de subjectes admesos en el pavelló psiquiàtric a Eivissa amb diagnòstic clínic d'abús de substàncies o intoxicacions.

Referència de l'article
Martinotti G, Negri A, Schiavone S, Montemitro C, Vannini C, Baroni G, et al. Club Drugs: Psychotropic Effects and Psychopathological Characteristics of a Sample of Inpatients. Front Psychiatry. 2020;11:879. doi: 10.3389/fpsyt.2020.00879. PubMed PMID: 33110412.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | logo docusalut 16Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Marco Verch Professional Photographer / Man holding pack of cocaine Parella passejant pel carrer / CC BY 2.0]