Categoria: Estudis i projectes

Patologia del múscul esquelètic en la arteriopatia perifèrica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Patologies Vasculars i Metabòliques de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en una revisió breu sobre patologia del múscul esquelètic en la arteriopatia perifèrica. També hi han participat Northwestern University Feinberg School of Medicine, National Institute on Aging, University of Kentucky Center for Muscle Biology i University of Florida.

Marta González Freire, investigadora del Grup de Patologies Vasculars i Metabòliques, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Skeletal Muscle Pathology in Peripheral Artery Disease: A Brief Review" a la revista Arteriosclerosis, Thrombosis, and Vascular Biology.

Aquesta revisió breu resumeix les proves actuals sobre la malaltia arterial perifèrica (MAP) de les extremitats inferiors i la patologia del múscul esquelètic de les extremitats inferiors. La isquèmia de les extremitats inferiors és associada a una reducció de l'àrea del múscul esquelètic del panxell i a un augment de la infiltració de greix i la fibrosi del múscul del panxell en la tomografia computaritzada o la ressonància magnètica.

Referència de l'article
McDermott MM, Ferrucci L, Gonzalez-Freire M, Kosmac K, Leeuwenburgh C, Peterson CA, et al. Skeletal Muscle Pathology in Peripheral Artery Disease: A Brief Review. Arterioscler Thromb Vasc Biol. 2020;40(11):2577-85. doi: 10.1161/ATVBAHA.120.313831. PubMed PMID: 32938218.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / TAC a Son Espases / CC BY-NC-SA 4.0]