Categoria: Estudis i projectes

Combinació de nivolumab i sunitinib en sarcomes avançats en teixits blans

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Hematologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un assaig multicèntric, d'un sol branç fase Ib/II sobre la combinació de nivolumab i sunitinib en sarcomes avançats en teixits blans. També hi han participat diferents centres espanyols i italians.

Antonio Gutiérrez, hematòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Nivolumab and sunitinib combination in advanced soft tissue sarcomas: a multicenter, single-arm, phase Ib/II trial" a la revista Journal of Inmunotherapy Cancer.

Els sarcomes presenten una baixa expressió de factors relacionats amb la resposta inmunitaria, la qual cosa podria explicar la modesta activitat dels inhibidors de PD-1. Una estratègia potencial per convertir un microambient fred en un inflamat resideix en una teràpia combinada. Com l'angiogènesi tumoral promou la inmunosupressió, es va dissenyar un assaig de fase Ib/II per provar la doble inhibició de l'angiogènesi (sunitinib) i l'eix PD-1/PD-L1 (nivolumab).

Referència de l'article
Martin-Broto J, Hindi N, Grignani G, Martinez-Trufero J, Redondo A, Valverde C, et al. Nivolumab and sunitinib combination in advanced soft tissue sarcomas: a multicenter, single-arm, phase Ib/II trial. J Immunother Cancer. 2020;8(2). doi: 10.1136/jitc-2020-001561. PubMed PMID:33203665.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | logo docusalut 16Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Hospital Universitari Son Espases / CC BY-NC-SA 4.0]