Categoria: Estudis i projectes

Qualitat de la colonoscòpia associada amb la detecció de l'adenoma i prevenció del càncer colorrectal després de la colonoscòpia en la síndrome de Lynch

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Digestiu de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en un estudi sobre la qualitat de la colonoscòpia associada amb la detecció de l'adenoma i prevenció del càncer colorrectal després de la colonoscòpia en la síndrome de Lynch. També hi han participat diferents centres espanyols.

Catalina Garau, digestòloga de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Quality of colonoscopy is associated with adenoma detection and post-colonoscopy colorectal cancer prevention in Lynch syndrome" a la revista Clinical Gastroenterology and Hepatology.

La colonoscòpia colorrectal reduce (CCR) la incidència i mortalitat en la síndrome de Lynch (SL). Però, hi ha una altra incidència de CCR post-colonoscòpia. La colonoscòpia depén molt de la tècnica de l'operadro i està subjecte a variabilitat de la qualitat. Aquí es volia avaluar l'impacte dels principals indicadors de qualitat de la colonoscòpia en la detecció d'adenomes.

Referència de l'article
Sánchez A, Roos VH, Navarro M, Pineda M, Caballol B, Moreno L, et al. Quality of colonoscopy is associated with adenoma detection and post-colonoscopy colorectal cancer prevention in Lynch syndrome. Clin Gastroenterol Hepatol. Nov 2020. doi: 10.1016/j.cgh.2020.11.002. PubMed PMID:33157315.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Samir / Segmental colitis associated with diverticulosis / CC BY-NC-SA 4.0]