Categoria: Estudis i projectes

Resposta diferencial en 6 mesos de tractament de restricció d'energia depenent en variants SH2B1 rs7359397 en subjectes amb MFGNA

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX) amb membres de la Universitat de les Illes Balears i de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), han participat en l'estudi FLio sobre fetge gras en obesitat en el que s'analitza la resposta diferencial en 6 mesos de tractament de restricció d'energia depenent en variants SH2B1 rs7359397 en subjectes amb malaltia amb fetge gras no-alcohòlic.

Josep Antoni Tur, investigador del Grup NUCOX, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Differential response to a 6-month energy-restricted treatment depending on SH2B1 rs7359397 variant in NAFLD subjects: Fatty Liver in Obesity (FLiO) Study" a la revista European Journal of Nutrition.

La malaltia amb fetge gras no-alcohòlic (MFGNA) és reconeguda mundialment com a una causa comuna de malaltia crònica del fetge. El maneig clínic actual de la MFGNA recau en un canvi d'estil de vida, però, la importància de la composició genètica en el dany del fetge i les possibles interaccions amb la dieta encara no s'entenen. L'objectiu d'aquest estudi era avaluar la influència de les variants genètiques SH2B1 rs7359397 en els canvis de la composició corporal, estat metabòlic i salut del fetge en un tractament de 6 mesos de restricció d'energia en subjectes amb sobrepès/obesos amb MFGNA. A més, es varen examinar les interaccions entre els gens i el tractament al llarg de la intervenció.

Referència de l'article
Perez-Diaz-Del-Campo N, Marin-Alejandre BA, Cantero I, Monreal JI, Elorz M, Herrero JI, et al. Differential response to a 6-month energy-restricted treatment depending on SH2B1 rs7359397 variant in NAFLD subjects: Fatty Liver in Obesity (FLiO) Study. Eur J Nutr. Gen 2021. doi: 10.1007/s00394-020-02476-x. PubMed PMID:33474638.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Parada de peix al mercat de Pere Garau / CC BY-NC-SA 4.0]