Categoria: Estudis i projectes

Cures en pacients intervingudes per cirurgia de càncer de mama

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Professionals d'infermeria de les Unitats d'oncologia-ginecologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Hospital Universitari Son Llàtzer han publicat un article sobre les cures en pacients intervingudes per cirurgia de càncer de mama.

Elena Orvay-Vázquez i Lucía Castaño Bartolomé, infermeres de l'Hospital Universitari Son Espases; i Sandra Pol-Castañeda, infermera de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, han publicat l'article amb el títol "Cuidados de enfermería en la paciente intervenida de cirugía de cáncer de mama" a la revista ENE.

Es calcula que una de cada vuit dones espanyoles tendrà càncer de mama en algun moment de la seva vida, el tumor maligne més freqüent en la població femenina en tot el món. La majoria d'aquestes dones se sotmetrà a un procés quirúrgic, ja sigui com a part del diagnòstic, del tractament o com a mesura pal·liativa. Durant l'ingrés hospitalari per a la cirurgia, les pacients són ateses per múltiples professionals d'infermeria, la qual cosa implica una heterogeneïtat de cures si no existeix una estandardització d'aquests. Aquest article tenia com a objectiu elaborar un pla de cures en les pacients intervingudes de cirurgia de càncer de mama. L'elaboració d'un pla de cures estandarditzat disminueix la variabilitat de cures en les pacients intervingudes de cirurgia de càncer de mama.

Referència de l'article

Orvay-Vázquez, Elena; Pol-Castañeda, Sandra; Castaño-Bartolomé, Lucía. Cuidados de enfermería en la paciente intervenida de cirugía de cáncer de mama. Reanim y Ter del dolor. 2020;5(1):1-11.


Text complet
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Elena Orvay Vázquez. Unitat d'Oncologia-Ginecologia. Hospital Universitari Son Espases]