Categoria: Estudis i projectes

Continuació de la temozolomida adjuvant més enllà de 6 cicles en pacients amb glioblastoma

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un assaig en fase II, aleatori, multicèntric i obert sobre la continuació de la temozolomida adjuvant més enllà de 6 cicles en pacients amb glioblastoma. També hi han participat diferents centres espanyols.

José Fuster, oncòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "A phase II randomized, multicenter, open-label trial of continuing adjuvant temozolomide beyond 6 cycles in patients with glioblastoma (GEINO 14-01)" a la revista Neuro-Oncology.

El tractament estàndard pel glioblastoma és la radiació amb temozolomida concomitant i adjuvant durant sis cicles, encara que el nombre òptim de cicles de temozolomida adjuvant encara està subjecte a un llarg debat. Es va dur a terme la fase II d'un assaig aleatori on s'investiga si estenent la temozolomida adjuvant en més de 6 cicles millora els resultats.

Els pacients amb glioblastoma varen ser tractats a vint hospitals espanyols, els quals no havien progressat després de sis cicles de temozolomida adjuvant, varen aturar (braç de control) o continuar (braç experimental) el tractament amb temozolomida més de 12 cicles i les mateixes dosis que varen rebre en el cicle 6.

La continuació de la temozolomida després de sis cicles adjuvants són associats amb una gran toxicitat, però dóna beneficis afegits a la supervivència lliure de progressió al cap de sis mesos.

Referència de l'article
Balana C, Vaz MA, Manuel Sepúlveda J, Mesia C, Del Barco S, Pineda E, et al. A phase II randomized, multicenter, open-label trial of continuing adjuvant temozolomide beyond 6 cycles in patients with glioblastoma (GEINO 14-01). Neuro Oncol. 2020;22(12):1851-61. doi: 10.1093/neuonc/noaa107. PubMed PMID:32328662.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]