Categoria: Estudis i projectes

Anàlisi d'orina i pedres per a la investigació de la formació de càlculs

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup d'Investigació en Litiasi Renal i Biomineralització, amb membres de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i el IUNICS han participat en una conferència de consens sobre anàlisi d'orina i càlculs per a la investigació de la formació de pedres renals. També hi han participat diferents centres internacionals.

Antonia Costa-Bauza i Fèlix Grases, investigadors del Grup d'Investigació en Litiasi Renal i Biomineralització l'IdISBa, han publicat l'article amb el títol "Urine and stone analysis for the investigation of the renal stone former: a consensus conference" a la revista Urolithiasis.

11586El Grup de Consens va deliberar sobre el nombre de qüestions relacionades amb l'anàlisi d'orina i càlculs durant un període de mesos i llavor es varen reunir per desenvolupar el consens. El Grup va concloure que l'anàlisi d'orina i pedres podria ser rutinari en el diagnòstic i tractament de les malalties de càlculs urinaris. En l'actualitat, l'orina a les 24 h és el més tipus de recol·lecció d'orina més útil i es descriuen els mètodes acceptats per l'anàlisi. L'educació dels pacients també és important per obtenir una mostra d'orina adequada. Els mètodes gràfics per informar dels resultats d'orina pot ser útil tant per als facultatius com per educar al pacient per realitzar canvis en la dieta adequats seria beneficiós. Una anàlisi dels càlculs també és essencial per al diagnòstic i maneig dels pacients. El Grup de Consens també va estar d'acord en el fet que la recerca ha mostrat que l'avaluació dels cristalls podria ser valuós, però el Grup també reconeix que ja existeixen mètodes per avaluar la cristal·lúria que no permeten que aquesta formi part del tractament de càlculs a molts de llocs.

Referència de l'article
Williams JC, Gambaro G, Rodgers A, Asplin J, Bonny O, Costa-Bauzá A, et al. Urine and stone analysis for the investigation of the renal stone former: a consensus conference. Urolithiasis. febrero de 2021;49(1):1-16. doi: 10.1007/s00240-020-01217-3. PubMed PMID:33048172.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Banc d'Imatges Infermeres. Ariadna Creus i Àngel García / Test d'analítica d'orina / CC BY-NC-SA 4.0]