Categoria: Estudis i projectes

Prevalença a llarg termini de l'addicció al menjar entre els pacients de cirurgia bariàtrica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Serveis d'Endocrinologia i de Cirurgia, i el Laboratori Hormonal de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) han publicat un article sobre la influència en els resultats metabòlics i psicològics de la prevalença a llarg termini de l'addicció al menjar entre els pacients de cirurgia bariàtrica.

Joana Nicolau, Keyla Dotres, Luisa Ayala, Irene Rodríguez, Pilar Sanchís, Aina Bonet, María Isabel Tamayo, Magdalena Arteaga i Lluís Masmiquel, investigadores de l'IdISBa; Salvador Pascual i Andrés Cifuentes, cirurgians de l'Hospital Universitari Son Llàtzer; i Regina Fortuny, facultativa del laboratori hormonal de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, han publicat l'article amb el títol "Long-Term Prevalence of Food Addiction Among Bariatric Surgery Patients: Influence on Metabolic and Psychological Outcomes" a la revista Metabolic Syndrome and Related Disorders.

Es volia avaluar la prevalença d'individus amb addicció al menjar (AM) entre els pacients de cirurgia bariàtrica (CB) a llarg termini i determinar si hi havia alguna relació entre l'AM i els resultats clínics i psicològics en el moment de l'avaluació.

Els participants van ser avaluats per a la presència d'AM amb l'Escala d'Addicció al Menjar de Yale 2.0.

S'hauria de recomanar el garbellat rutinari de l'AM en el postoperatori a llarg termini per a millorar els resultats psicològics del CB.

Referència de l'article
Nicolau J, Dotres K, Ayala L, Rodríguez I, Pascual S, Sanchís P, et al. Long-Term Prevalence of Food Addiction Among Bariatric Surgery Patients: Influence on Metabolic and Psychological Outcomes. Metab Syndr Relat Disord. Feb 2021. doi: 10.1089/met.2020.0079. PubMed PMID:33601956.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]